Friday, June 22, 2007

Ode til det indiske sundhedsvæsen!

Jeg fik vist kort nævnt min øjenbetændelse.. Den skulle vise sig ikke at være så nem at slippe af med. Da jeg vågnede i morges kunne jeg ikke åbne nogen af mine øjne, og der kom kaskader af betændelse ud! Så meget charmerende ud på ambassaden, og jeg der er vant til at have et fantastisk syn gik rundt i en tåge hele dagen - ret svært at læse alle de aviser og få skrevet rapporter når man har det som om man kigger gennem en plastikpose.
Efter arbejde tog jeg så til øjenlæge - og det er lige netop i sådan en situation det indiske sundhedsvæsen (det vil sige - det private af slagsen!) er helt genialt. Behøvede ikke bestille tid eller noget, troppede bare op og blev hurtigt undersøgt af to øjenspecialister for alt muligt. Konklusionen var at begge mine øjne var fyldt med conjunctivitis (eller som han kaldte det; Delhi øjenbetændelse!) - Delhi er lige nu fyldt med støv, sol, regn og alt muligt andet, og rigtig mange mennesker bliver inficeret med det hersens conjunctivitis. Selvom det åbenbart er noget af det mest smitsomme i verden (derfor det er hoppet fra venstre til højre øje sådan vupti!) er det helt ufarligt og nemt at kurrere, selvom det dog også er sindsygt irriterende.
Igen - det fede ved det indiske private sundhedsvæsen er så her at han bare udlevere 2 forskellige typer øjendråber til den nette sum af 7 kr i alt og så er den sag sådan set ude af verden.
Tja - det er nemt at have penge i det her land. Og det er relativ nemt at være syg når der stort set ikke er noget der hedder recepter - nærmest alt kan købes i håndkøb! Ting jeg købte i dyre domme hjemmefra på recept efter ventetid hos lægen osv., kan jeg bare vade ind i den nærmeste chemistshop og få udleveret til en 10'er eller lignende. Godt man ikke lige er typen der bliver afhængig af diverse piller - det ville i hvert fald være nemt at opbygge sig et sådant misbrug hernede.
Men ja - hvorom alt er har mine øjne det allerede bedre, og jeg skal nu i lufthavnen og hente Katrine og Jonas - så livet er godt!

No comments: