Tuesday, February 13, 2007

Indisk bryllup


I går mandag d. 12. februar var vi inviteret til bryllup hos ambassade chauffør Victors datter. Vi fik invitationen første dag vi var på arbejde - man behøver åbenbart ikke kende folk så godt for at invitere dem med til bryllup!

Invitationen var meget fin og meget indisk, så vi var ret sikre på brylluppet også ville være det. Og det ville vi bestemt ikke gå glip af! Vi missede kirken kl. 16.00 pga. arbejde, men tog til receptionen om aftenen. Vi kom lidt for sent afsted, og taxachaufføren for vild på vej derud, så endte med at komme to timer for sent - vi synes det var frygtelig pinligt, og overvejede om vi overhovedet kunne tillade os at gå ind. Men det var slet intet problem. Der var tale om en udendørs reception med op mod 500 mennesker, og folk kom bare dryssende når det passede dem. Skal lige lære at man i Indien aldrig kommer til tiden!


Victor var super glad for at vi kom - der er åbenbart ret meget prestige i at kende udlændinge. Han var desuden meget glad for at have giftet sin datter væk - som han sagde: "Now I can relax - two children, and both of them married! I spend all my money, but now I can save up for oldage. I'm done!" Det er lidt en anderledes tankegang at det simpelthen er det vigtigste i en fars liv at få giftet sine børn væk - især døtrene - så man ikke skal bekymre sig om at forsørge dem længere. Og det må virkelig også have været dyrt for ham - der var storskærme, kamerafolk, tjenere, mad og udsmykning så man tabte pusten!


Brylluppet var på trods af en kristen vielse ekstremt indisk. Der var uafbrudt høj indisk techno musik - brudeparret kom endda op gennem folkemængden til deres "scene" til tonerne af "Salaam-e-isch" - det helt store hit på diskotekerne i Delhi. Ved ikke hvor romantisk det er - men folk var vilde med det! Efter parret havde skåret bryllupskagen, var der ellers dans som jeg aldrig har oplevet det før! Børn, voksne og gamle gik amok på dansegulvet. Vi var lige ude og danse lidt med, men var svært at følge deres tempo - var super skægt, og har virkelig aldrig set noget lignende. Derefter var der mad i mængder - inden brudeparret ankom fra vielsen gik tjenere rundt med snacks, og man nåede ikke at være færdig med det første før den næste lille anretning blev serveret. Og da kagen var skåret og dansen stod på var der ellers kæmpe buffet med masser af meget stærk indisk mad. Selvom jeg er blevet bedre til det spicy, skulle det dog lige skyldes ned med et par kander vand!


Billederne kan desværre ikke helt gengive stemningen, men de giver da lidt et indtryk af et indisk bryllup med alt der hører til!


Invitationen - smitter ekstremt meget af da den er fuld af glitter og glimmer, men det er sgu da en invitation der vil noget!


Lasse og jeg lige ankommet til showet.



Man må gi' ham Victor at han virkelig forstår at invitere mange mennesker!



Bryllupskagen - var en helt fantastisk konstruktion - men smagte mest af en kæmpe romkugle!



Folk går til den på dansegulvet!



De tre fyre her gav den virkelig gas - den forreste var især genial - kunne på ingen måde følge med. Ben og arme over det hele og de vildeste hep-hopper moves. De lærer det tidligt!

De var rimelig obs på at få taget billeder!

Anders og jeg med den stolte far!

Fra venstre: Lasse, brudeparret, mig og Anders. Det er da et bryllups outfit der tar kegler! Altså den næsering hun har på - det er da om noget festligt!

Og så lige et med Ranjeev fra visum afdelingen på ambassaden - han tog sig af os hele aftenen når vi ikke lige var klar over hvordan og hvorledes vi skulle begå os.

Generelt kan et indisk bryllup som dette varmt anbefales hvis man får chancen - har aldrig oplevet så meget fest, dans og godt humør - og så uden en dråbe alkohol til gæsterne - det er da noget andet end vi er vant til i Danmark!

2 comments:

Unknown said...

Looking good og vigtigt af alt - ser meget vigtig ud ;-). Nok det tætteste man kommer på et bryllup i LANG tid....takker Sids.

Jonas R. Elsborg said...

Sakset direkte fra din post: "(...)har aldrig oplevet så meget fest, dans og godt humør - og så uden en dråbe alkohol til gæsterne(...)"! Sidsel, vil du STRAKS se at komme hjem igen - du har ikke godt af denne slags alternative oplevelser!