Saturday, February 17, 2007

Kaos i Old Delhi

Nu har jeg været i Old Delhi - og jeg overlevede! Man kommer virkelig til at sætte pris på vores eget kvarter efter en tur i heksekedlen. Det er så vildt - som at være i en anden verden! Der er så sindsyg mange mennesker, dyr, cykelrickshaws, gadehandlere osv. Og så meget skrald, så mange tiggere, så mange halvdøde hunde og lignende. Puha. Man kan kun holde til at være der en begrænset periode af gangen.

Vi var først inde og se Jama Mashid - en kæmpe moske. Man må jo desværre indrømme at det er rigtig svært at se andre ting efter Taj Mahal, da de let kommer til at se ekstremt små og faldefærdige ud. Moskeen var nu flot og man kan sagtens se der er lagt en masse arbejde bag - men den slår nu ikke Taj Mahal. Dog var vi oppe i sydtårnet hvorfra man kan se ud over hele Delhi - og det var ret fantastisk - selvom der var lidt tåget (eller smogget!) kunne man virkelig få et indtryk af hvor stor denne her by egentlig er!

Jama Mashid - det er nu ret tydeligt at det var samme slags mennesker der byggede Taj Mahal!
Anders og jeg foran Jama Mashid. En af guiderne hægtede sig selvfølgelig på os og krævede penge bagefter selvom vi ikke bad ham om noget som helst - man skal lige vende sig til at der skal siges NEJ med store bogstaver hvis man vil slippe for folk der bagefter kræver penge for egentlig ikke at have gjort noget som helst for en!

Et af profeten Mohammeds skæghår (hvordan de så lige fik fat i det ved jeg simpelthen ikke!) - der var et helt lille tempel hvor der også var et af hans fodaftryk og en sandal og den slags.

Trappen i Sydtårnet - intet på det her sted ville gå igennem en dansk sikkerhedskontrol! Der var virkelig mange steder med god mulighed for frit fald og en brækket hals til følge!

Udsigt fra Sydtårnet

Og mere udsigt! Tja - det er ret tydeligt det ikke er de rigeste mennesker de bor i Old Delhi!


Ved det - gik lidt amok i billeder fra oven - men syntes virkelig det var fascinerende!

Gården hvor op mod 25.000 muslimer samles til fredagsbøn!

Og afsluttende - må da næsten have været en model for fødselsdagskagen!

Dernæst fik vi en rundtur af en cykelrickshaw driver. Det var super fedt at komme rundt på den måde - men også lidt skræmmende - man føler sig godt nok lidt sårbar når man sidder i sådan en skrammel af en cykelrickshaw og fyren kører direkte ud foran biler osv. Men det var bestemt en oplevelse. Manden snød os sædfølgelig og ville pludselig have mange flere penge end aftalt - men sådan er det jo. Det var en rigtig fed oplevelse - bare en skam det altid skal ende i diskusioner!


Old Delhi!

Masser af geder og køer!

Rimelig kaotisk trafik!

Der er så mange mennesker i det her land!

Er altså noget helt andet end i vores fine kvarter!

Sådan noget med sikkerhed er de ikke specielt bekymrede for - der hænger ledninger løst ned overalt, og der er ikke noget der hedder rækværk og den slags.

Men er nu farverigt og har sin helt egen charme selvom det er kaotisk og faldefærdigt.

Læg mærke til manden på taget - han stod fuldstændig stille der hele tiden - ved ikke om det var en form for meditation eller hvad det lige gik ud på!

Et marked hvor de forsyner hele Delhi området samt Agra, Jaipur osv. med krydderier og nødder og den slags. Var helt vildt - man kunne næsten ikke trække vejret - krydderierne gik direkte i halsen og også de der arbejdede lød som kroniske astmatilfælde. Kan nu ikke være så sundt - at slæbe rundt på den slags sække her og hoste en hel dag...

Til slut så vi Red Fort - det var nu ikke noget specielt. Det er et kæmpe område med forskellige museer fra de forskellige frihedskampe inderne efterhånden har udkæmpet. Rent historisk var det ret spændende - men det var ikke fordi der var så meget at se. Men det er nu altid fedt at vi på grund af vores opholdstilladelse kan stille os i kø med inderne og stå og kigge på turisterne der betaler mindst 10 gange så meget som os! Tror jeg aldrig holder op med at være bare en lille smule sjovt. Folkene der så tjekker billetter kigger dog lidt mærkeligt når man så kommer med sin "jeg er inder"-billet - tror ikke de synes jeg ligner specielt meget... Men så er det godt man har stået i kø på Foreign Registration Office i timevis og fået rekvireret sig sådan en lille folder så man kan bevise at man altså virkelig er "inder".
Lige et par billeder derfra alligevel - også for at vise den blå himmel - indtil videre har vejret ikke været videre fantastisk - men det er vist på vej - og om et par måneder brokker jeg mig nok over den uudholdelige varme i stedet - sådan er det jo!

No comments: